Emeklilik Hesaplama İşlemi

Orta yaş grubu insanların son günlerde internette araştırdığı en önemli sorulardan biriside ne zaman emekli olabilirim? sorusuna cevap bulabileceğiniz emeklilik hesaplama aracımızla emeklilik hesaplamasını yapmak istediğiniz kişi için uygun olan statüyü seçtikten sonra istenen tüm bilgileri giriniz ve ardından hesapla butonuna basınız.

Emeklilik hesaplama aracıyla eski adıyla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı, yeni adıyla ise 4/a, 4/b ve 4/c olarak bilinen tüm statüler için SGK emeklilik hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz.Hesaplama sistemimiz SGK sitesinden alıntıdır.

Emeklilik, her sigortalı çalışanın onlarca yıl boyunca prim ödeyerek belirli bir yaşa geldiklerinde kendilerine karşılıksız olarak emeklilik maaşı altında düzenli bir gelir elde edecekleri dönemdir. Emeklilik dönemini planlayabilmek, yapılacakları belirleyebilmek için sigortalıların iki farklı şeyi bilmeleri gerekir.

Birincisi emeklilik ikramiyesi, ikincisi de emeklilik maaşıdır. Emeklilik ikramiyesi toptan bir miktarın ödenmesi iken emeklilik maaşı belirli bir miktarın düzenli olarak ödenmesi anlamına gelmektedir. Emeklilik maaşının ne kadar olduğunu hesaplayabilmek emekli olacakların emeklilik hayatlarında kuracakları düzeni belirlemekte kritiktir.

5510 Sayılı Kanunun meydana getirdiği değişiklikler ve uygulamalar emeklilik hesaplama işlemlerini karmaşık hale gelmiştir. 5510 Sayılı kanuni ile hayatımıza giren kademeli sistem erken emekliliği ortadan kaldırmış ve her kişi için ilk işe giriş tarihine göre ve çalıştığı kuruma göre değişen bir emeklilik hesaplama sistemi meydana getirmiştir.

Ne zaman emekli olurum? 

Emeklilik için gerekli olan şartları yerine getirdiğinizde emekli olabilirsiniz. Emeklilik için yerine getirmeniz gereken en önemli şartlar emeklilik yaşının doldurulması ve prim ödenen gün sayısının tamamlanmasıdır.

Ancak yıllar itibariyle bu üç şartta da değişiklikler yapıldığından bir SSK’lının ne zaman emekli olacağına SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİ önem arz etmektedir.

08.9.1999 (Hariç) Tarihinden Önce İşe Başlamış Olan SSK’lılar Hangi Şartlarla Tam Emekli Aylığına Hak Kazanır?

08.9.1999 Tarihinden Önce İşe Başlamış Olan Er­kek SSK’lıların Emekliliği Sigortalılık süresinin başlangıcı

08.09. 1976’dan önce olan erkek SSK’lılar 55 yaşını doldurmuş olma ve en az 5000 gün veya, 55 yaşını doldurmamış olmakla beraber, 25 yıldan beri sigortalı bulunma ve en az 5000 gün olması gerek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Emeklilik Nedir? Emekli Olma Durumu Tekaütlük